Najít kamarády
zažít dobrodružství

V Praze řádila strašidla

2. 1. 2012 Vše

Ze tmy jedné z pražských uliček vybíhá tříčlenná skupina. Udýchaně se zastaví pod lampou a jeden z nich vytahuje z kapsy malý sešitek.  Nad ním se rozvíjí živá diskuse: „Říkám ti, je to pozpátku…“ „Ale ani náhodou, musíš vynechat každé třetí, koukej:…B…A…M…“ Netrvá dlouho a skupina se dohodne, vytáhne mapu a zkontroluje směr. Po chvilce strávené na světle se opět vrhají do temnoty, kde na ně čeká další ze strašidel.

V Praze řádila strašidla

Ze tmy jedné z pražských uliček vybíhá tříčlenná skupina. Udýchaně se zastaví pod lampou a jeden z nich vytahuje z kapsy malý sešitek. 
Nad ním se rozvíjí živá diskuse:
„Říkám ti, je to pozpátku…“
„Ale ani náhodou, musíš vynechat každé třetí, koukej:…B…A…M…“
Netrvá dlouho a skupina se dohodne, vytáhne mapu a zkontroluje směr. Po chvilce strávené na světle se opět vrhají do temnoty, kde na ně čeká další ze strašidel.

Tak nějak mohl vypadat rozhovor účastníků závodu Prahou plnou strašidel – 7. ledna se konal již jeho 28. ročník.

Vyluštěné šifry účastníky zavedly ke strašidlům jako Bezhlavý purkmistr, Turek v Ungeltě nebo Duch francouzského majora – kromě nich na účastníky čekal i bohatý doprodvodný program – dobové kejklířské kousky či tradiční soutěž o nejkrásnější strašidlo Miss Huhula 2012. Zúčastnit se mohli i dospělí a neskautská veřejnost. 

Podrobnosti o akci, pravidla soutěže i ukázky šifer najdete na www.strasidla.net. Závod pořádají skauti z Prahy 3 za podpory Městské částí Praha 1.

foto: Jana Čihařová