Najít kamarády
zažít dobrodružství

Skautský šátkový den: Kolik šátků potkáte?

19. 4. 2012 Vše

Pěšky, na kole, na pramici, v tramvaji i ve vlaku. Do města, do práce, do školy! Do parku, do Michle, do Podolí, do lékárny. Zkrátka všude vyrazí v úterý 24. 4. skauti se šátkem na krku, aby vám ukázali, kolik jich každodenně potkáváte. Víte, že jich je po celé republice už přes 46 tisíc?

Skautský šátkový den: Kolik šátků potkáte?

Pěšky, na kole, na pramici, v tramvaji i ve vlaku. Do města, do práce, do školy! Do parku, do Michle, do Podolí, do lékárny. Zkrátka všude vyrazí v úterý 24. 4. skauti se šátkem na krku, aby vám ukázali, kolik jich každodenně potkáváte. Víte, že jich je po celé republice už přes 46 tisíc? Vsadíme boty, že máte v okolí někoho, o kom nevíte, že je to skaut. Šátkový den je jen jednou z akcí, kterou skauti pořádají v rámci oslav svých stých narozenin. A ty ostatní?

Tentýž den si můžete skauty naladit na ČT2, která bude od tří hodin do večera vysílat speciální skautský blok. Až do 24. června můžete navštívit výstavu Trochu lepší svět v Muzeu hlavního města Prahy. V knihkupectvích je u příležitosti skautské stovky k dostání rozsáhlá kniha Skautské století mapující prvních sto let českého skautingu. Česká pošta vydala poštovní známku se skautským motivem, Česká národní banka pak skautskou minci.